Ръководството на градската организация на БСП в София се обяви

...
Ръководството на градската организация на БСП в София се обяви
Коментари Харесай

Градската организация на БСП не прие решението на Нинова за отстраняване на ръководството

Ръководството на градската организация на Българска социалистическа партия в София се разгласи против решението на централното управление за образуване на цялостен цикъл избори в организацията.

Лидерът на социалистите в София Иван Таков, който на практика бе отстранен от Националния съвет на партията в неделя, разгласи решението за нелегитимно. “Пуснали сме сигнал до Общопартийната контролна комисия, която управлява решенията на Националния съвет и в него сме изредили нарушаванията – неналичието на кворум на съвещанието в неделя ”, изясни той на конференция.

Докато се произнесе контролната комисия Таков и съратниците му – ръководители на районни препоръки и членове на градския съвет на Българска социалистическа партия, считат, че са задължени да извършват функционалностите си на партийни деятели.

В едномесечен период комисията би трябвало да се произнесе по сигнала съгласно устава на партията. Там не се упоменава дали през това време осъдените могат да продължат да са на постовете си.

“Не можем да оставим районните препоръки и градския съвет без хора, защото след три месеца стартира акцията за европейските избори (9 юни) ”, аргументира се Таков.

Той и другите ръководители на градската организация на Българска социалистическа партия бяха глобени, тъй като техните седем общински съветници гласоподаваха “за ” претендента на “Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София ” за ръководител на Столичния общински съвет Цветомир Петров. Така те не съблюдаваха нареждането на Изпълнителното бюро, ръководено от Корнелия Нинова, да не поддържат различен претендент, с изключение на този на Българска социалистическа партия.

Решението на управлението на Българска социалистическа партия планува мандатът на Таков като ръководител на БСП-София да бъде предварително преустановен, както и на ръководителите на 24-те районни организации на социалистите в столицата. Според член 18 от устава на Българска социалистическа партия от това следва за Таков, че той не може да се кандидатира за началник на софийската организация.

Милка Христова, която е зам.-председател на Националния съвет и до неотдавна общински консултант, разгласи на конференцията през днешния ден, че не приема решението на централата на ул. ”Позитано ” 20 от неделя. “Това е налагане на групово наказване, което цивилизованият свят не познава ”, сподели тя.

“За мен този мотив е предлог. Някой се уплаши от изборната победа на градската организация ”, разяснява Христова. В БСП-София имат вяра, че Ваня Григорова е спечелила кметските избори и е била ощетена с машинното гласоподаване и по тази причина е заведено дело в Административния съд София.

Източник: Дневник
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР