Ръководството на Булгаргаз, Булгартрансгаз, шефът на ДАНС и КЕВР трябваше

...
Ръководството на Булгаргаз, Булгартрансгаз, шефът на ДАНС и КЕВР трябваше
Коментари Харесай

Енергийната комисия изслуша ръководството на Булгаргаз, шефът на ДАНС и КЕВР

Ръководството на " Булгаргаз ", " Булгартрансгаз ", шефът на ДАНС и КЕВР трябваше да бъдат изслушани на съвещание в енергийната комисия в Народното събрание във връзка продажбата на 60 хиляди мегаватчаса газ на борсата.

Заседанието на енергийната комисия беше закрито , поради конфиденциалната информация, която ще бъде изнесена. Десет минути след началото обаче съвещанието напуснаха зам.- енергийният министър и шефът на " Булгаргаз ", те също нямат достъп до класифицирана информация, само че в това време са осведомени със покупко-продажбите, които се разясняват.

Шефът на " Булгаргаз " призна, че част от количествата са на сдружение, в което той до неотдавна е работел , само че не вижда нищо неправилно в това. Обясни и, че се е наложило да продаде тези количества, с цел да извърши квотата, която е декларирана пред комисията за енергийно и водно контролиране.

Новият изпълнителен шеф на " Булгаргаз " сподели, че сдружението сега е в положително положение , само че чака " Топлофикация " - София да си заплати дълг от 300 млн.лв., с цел да може да се стабилизира компанията. Ако не го направи, ще бъде пожелан заем от БЕХ.

" Сделките, които са направени на районен хъб " Балкан ", са на неизвестен сегмент, краткосрочни артикули, за същия ден, за идващия ден и артикул уикенд, който е за събота и неделя. Там слагаш всеки, който желае да купи, поставя своята оферта, всеки който желае да продаде може да постави също оферта. Ние не сме получили писмо от нито една институция, която да ни каже да вземем съответните ограничения, т.е. да не добиваме газ от Чирен, а дори даже да нагнетяваме, тъй като ще има рецесия ", съобщи изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Людмил Йоцев.

От ГЕРБ-СДС изрекоха своето неодобрение от чутото в залата.

" Тази комисия беше подигравка, тъй като се оказа, че зам.- министъра, шефът на " Булгаргаз " и шефът на газовата борса, нямат достъп до класифицирана информация и се наложи да изоставен. Това бяха хората, които можеха да дават отговор на нашите въпроси. В същото време те нямат достъп до класифициаран информация, а знаят кои са компаниите, т.е. едни хора без допуск знаят кои са компаниите, а вие публицистите и българското общество, които също нямат допуск, не може да ги схванат ", съобщи Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР