Ръководството на БСП заседава в Кърджали днес, където се обедини

...
Ръководството на БСП заседава в Кърджали днес, където се обедини
Коментари Харесай

БСП призова Борисов да критикува Ердоган заради "провокацията му", че духовните граници на Турция са до Кърджали

Ръководството на Българска социалистическа партия заседава в Кърджали през днешния ден, където се сплоти към позицията, че изявлението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за " душевните граници на Турция, които се простират до Кърджали, е следващата провокация върху суверинитета и националната целокупност на България ". Позицията бе оповестена след съвещанието от водача на партията Корнелия Нинова, която дефинира Кърджали за духовната столица на Източните Родопи.

" Позицията на Ердоган е в прорез с интернационалното право и правилата на добросъседство. Настояваме такава позиция изрично да бъде декларирана от Бойко Борисов на срещата в края на март. Призоваваме го в ролята на медиатор сред Европейския съюз (ЕС) и Турция да мисли преди всичко за народа си и за националния суверинитет на България ", сподели Нинова.

Мнението на Ердоган бе изказано предходната седмица, а от външното ни министерство оповестиха, че границите на страните са одобрени с интернационалните контракти.

От Българска социалистическа партия упорстват на срещата сред водачите на Европейски Съюз и Ердоган на 26 март във Варна да бъде подложен въпросът за компенсации на тракийските бежанци.

" Колеги, спрете да разделяте народа ни по всички линии. Едни партии тук разделя хората по религия и език, други - на такива с ГЕРБ и против. Това се прави с политически цели, само че е убийствено за български народ ", разгласи още Нинова в Кърджали.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР