Ръководителят на военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер заяви,

...
Ръководителят на военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер заяви,
Коментари Харесай

Роб Бауер: Няма признаци, че Русия иска да атакува НАТО

Ръководителят на военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер съобщи, че няма признаци, че Русия възнамерява да нападна някоя от страните от Алианса.

„ Няма индикации, че Русия възнамерява да нападна някоя от страните от НАТО. Не мисля, че има директна опасност “, сподели Бауер пред публицисти в Рига, оповестява латвийският вестник LETA.

Въпреки че няма непосредствена опасност за НАТО, Бауер предизвести, че „ упоритостите на Русия се простират оттатък Украйна. Ние знаем това, тъй че алиансът като цяло би трябвало да стане по-подготвен. “

Предупрежденията на Бауер идват откакто редица западни водачи предизвестиха, че съветските експанзионистични закани може да доведат до съветска офанзива против НАТО през идващите години.

Полският президент Анджей Дуда сподели на 19 март, че Русия може да нападна НАТО още през 2026 или 2027 година Тази оценка е в сходство с мненията, направени от датския министър на защитата Троелс Лунд Поулсен, който пресметна на 9 февруари, че Русия може да нападна НАТО в границите на три до пет години.

Базираният в Съединени американски щати мозъчен концерн Institute for the Study of War оцени на 20 март, че икономическите и военни индикатори допускат, че Русия може да се готви за широкомащабна стандартна война с НАТО, „ евентуално в по-кратък период от това, което някои западни анализатори имаха в началото сложено. “

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР