Ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел съобщи, че

...
Ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел съобщи, че
Коментари Харесай

Борел покани външните министри на Израел и Палестина на срещата на първите дипломати на ЕС

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел заяви, че е поканил висшите дипломати на Израел и Палестинската автономност да вземат участие в изключителна среща на външните министри на блока, съобщи Агенция Франс Прес.

Борел съобщи, че външният министър на Израел Ели Коен и палестинският му сътрудник Рияд ал-Малики са били помолени да вземат участие в хибридните видеа и персонални диалози след изненадващото нахлуване на Хамас.

Европейски Съюз изрично осъди нападението на ислямистките бойци против Израел, само че изпрати смесени послания по отношение на бъдещето на своята помощ за развиване на палестинците.

На 9 октомври Брюксел се опълчи на мненията на комисаря по съседство Оливер Вархей, че 27-членният блок неотложно стопира " всички заплащания " за палестинците.
Изпълнителният орган на Европейски Съюз съобщи, че преразглежда стотици милиони евро помощ за развиване от Европейски Съюз, който е най-големият донор за палестинците, само че че заплащанията към този момент не са спрени.

Европейската комисия (ЕК) съобщи, че ревизира дали финансирането не дава непряка опция на " някоя терористична организация да прави набези против Израел ".

Спешната филантропична помощ продължава да постъпва при палестинците, съобщи блокът. Но добави, че страните от Европейски Съюз са разграничени във връзка с помощта за развиване за палестинците.

Икономическата мощ Германия към този момент съобщи, че краткотрайно е спряла личната си помощ за развиване на палестинците, до момента в който Франция заяви, че е срещу прекъсването на средствата от Европейски Съюз.

В момента Борел и редица външни министри се намират в столицата на Оман, Маскат, за от дълго време планувана среща с сътрудници от Персийския залив.

Опасенията от разгръщане на спора в целия район набъбнаха на фона на упованията за идно израелско сухопътно навлизане в Газа - многолюдния анклав, откъдето Хамас стартира сухопътната, въздушната и морската си офанзива на 7 октомври./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР