Ръководителят на управлението за гражданско въздухоплаване на Малайзия обяви днес,

...
Ръководителят на управлението за гражданско въздухоплаване на Малайзия обяви днес,
Коментари Харесай

Шефът на малайзийската авиация подаде оставка заради изчезнал самолет през 2014 г.

Ръководителят на ръководството за гражданско въздухоплаване на Малайзия разгласи през днешния ден, че подава оставка, с цел да поеме отговорност, откакто следствен отчет за изгубването на полет MH370 на Малайзийските авиолинии през 2014 година регистрира пропуски в работата на авиодиспечерската работа, предадоха международните организации.
Оповестеният през вчерашния ден отчет повдигна опцията самолетът да е бил отвлечен, макар че няма безапелационни доказателства за какво той се е отклонил от курса и е летял седем часа след спиране на връзките, предава Българска телеграфна агенция.
Ръководителят на ръководството за гражданско въздухоплаване, Азхарудин Абдул Рахман, сподели, че отчетът не е обвинил ръководената от него работа за загубата на самолета, само че е открил нарушавания в работата на авиодиспечерския център в Куала Лумпур.
"Затова със страдание и след дълъг размисъл взех решение да подам оставка като ръководител на ръководството за гражданско въздухоплаване на Малайзия. Решението влиза в действие до 14 дни след уведомлението за оставката, което подадох през днешния ден ", сподели той.
Самолетът с 239 души, пътувал от Куала Лумпур за Пекин, изчезна на 8 март 2014 година и се допуска, че се е разрушил в южната част на Индийския океан. Според следствения отчет повода за изгубването не може да се дефинира, до момента в който не бъдат открити останките и черните кутии на самолета.
В отчета обаче се споделяше, че следствието е открило пропуски в работата на авиодиспечерската работа, в това число че тя не е подхванала бързи дейности за незабавен отговор и е разчитала прекалено много на информация от Малайзийските авиолинии, а не се е свързала с армията за помощ. Според отчета авиодиспечерите не са уведомили в точния момент китайските управляващи, че с екипажа на самолета към този момент не може да се откри контакт, а това е затруднило първичното навреме установяване на местоположението на самолета и по-нататъшното му търсене.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР