Ръководителят на украинската държавна ядрена агенция Енергоатом заяви, че около

...
Ръководителят на украинската държавна ядрена агенция Енергоатом заяви, че около
Коментари Харесай

Около 50 служители на АЕЦ Запорожие са задържани в Русия, твърдят от Енергоатом

Ръководителят на украинската държавна нуклеарна организация " Енергоатом " съобщи, че към 50 чиновници на окупираната от Москва Запорожка атомна електроцентрала в Южна Украйна са в съветски плен.

" Повече от 150 души от личния състав на централата са били пленени " от началото на съветската инвазия в края на февруари, съобщи Петро Котин пред Агенция Франс Прес, като добави, че " някои от тях по-късно са били освободени, само че има и такива, чиято орис към момента е незнайна ". 

Русия от своя страна съобщи, че украински сили са се пробвали да си върнат контрола над Запорожката АЕЦ в Южна Украйна, само че техният опит е бил отхвърлен след траяло няколко часа стълкновение, съобщи Ройтерс, базирайки се на държавната организация РИА Новости.

Назначената от Русия локална администрация в град Енергодар заяви, че по постройката на администрацията и по градската инфраструктура са били нанесени удари с американска реактивна система за залпов огън " Himars ", съобщи ТАСС. Били са развалени мост на входа на града и електрическа подстанция. Няма информация за потърпевши.

Рогов също по този начин съобщи, че в региона на бойните дейности в Запорожка област се борят към 5000 полски наемници. Той добави, че като цяло сега на страната на украинските въоръжени сили се борят наемници от 34 страни.

Източник:БГНЕС/БТА
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР