Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус каза, че

...
Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус каза, че
Коментари Харесай

Израел удари линейка, пълен шок в СЗО

Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус сподели, че е " изцяло шокиран " от израелския удар върху кола за спешна помощ покрай най-голямата болница в Газа.

Множество тела лежат до развалена кола за спешна помощ пред болничното заведение " Ал-Шифа " в град Газа, която е претъпкана с цивилни, търсещи леговище от израелските бомбардировки, както и с ранени, предава Агенция Франс Прес.

Гебрейесус сподели, че е „ изцяло шокиран от известията за офанзиви против коли за спешна помощ, евакуиращи пациенти покрай болница " Ал-Шифа " в Газа, водещи до смъртни случаи, пострадвания и вреди “.

„ Ние повтаряме: пациентите, здравните служащи, оборудванията и колите за спешна помощ би трябвало да бъдат предпазени когато и да е. Винаги “, безапелационен е Гебрейесус.

Израелската войска призна, че е нанесла въздушен удар върху " кола за спешна помощ, която е разпозната от силите като употребена от терористична клетка на " Хамас " в непосредствена непосредственост до тяхната позиция в бойната зона ".



„ Редица терористични сътрудници на Хамас бяха убити при удара “, се споделя още в изказването.

Говорителят на израелската войска Ричард Хехт съобщи пред публицисти, че " има обстановки, в които те употребяват цивилни транспортни средства, с цел да транспортират терористи ".

" Ние не стреляме по коли за спешна помощ и лечебни заведения, в случай че знаем, че в тях има единствено цивилни ", акцентира Хехт.

Министерството на здравеопазването на Газа, следено от " Хамас ", разгласи, че " няколко жители са били убити и десетки ранени при израелски удар на входа на болница " Ал-Шифа ".

Лин Хейстингс, филантропичен координатор на Организация на обединените нации за палестинските територии, изрази паника, защото пациентите се изтеглят, с цел да намерят сигурност “.

Легловата база " Ал-Шифа " е заета на 164% съгласно СЗО, като дефицитът на гориво за генераторите поради блокадата на Израел „ рискува живота “ на пациентите.

Около 16 лечебни заведения в Газа към този момент не действат заради провалите от израелските бомбардировки и липса на гориво.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР