Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус обяви

...
Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус обяви
Коментари Харесай

Ръководителят на СЗО обяви маймунската шарка за извънредна ситуация -

Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус разгласи епидемията от маймунска шарка за изключителна обстановка с интернационално значение, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той взе това решение макар неналичието на консенсус измежду специалистите от комисията по изключителните обстановки на СЗО. Това е първият път, в който ръководителят на СЗО подхваща такова деяние, отбелязва Асошиейтед прес.

Очаква се оповестяването на епидемията за изключителна обстановка да подтиква вложенията в лекуването на болестта.

" Изправени сме пред зараза, която бързо се популяризира по света и се популяризира по нови способи, за които знаем прекомерно малко и които покриват критериите (за изключителна ситуация), планувани в интернационалните здравни разпореждания ", посочи ръководителят на СЗО. " Знам, че това не беше елементарен и категоричен развой и че има разнообразни гледни точки измежду членовете " на експертната комисия, сподели още той.

Извънредна обстановка значи най-висока степен на паника, която СЗО може да разгласи, само че това не значи наложително, че болестта е изключително заразно или смъртоносно.

Майкъл Райън, ръководителят на службата на СЗО за изключителните обстановки, съобщи, че ръководителят на СЗО е взел решение да категоризира епидемията по този метод, с цел да подсигурява, че интернационалната общественост възприема съществено опасността.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР