Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) призова Пекин да предложи

...
Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) призова Пекин да предложи
Коментари Харесай

Шефът на СЗО поиска повече информация от Китай за определяне на произхода на КОВИД

Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) прикани Пекин да предложи повече информация за произхода на КОВИД и е подготвен да изпрати втори екип, който да изследва въпроса, оповестява " Файненшъл таймс ", представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Ние настояваме Китай да даде цялостен достъп и молим страните да издигнат въпроса по време на двустранните си срещи - да упорстват Пекин да спомага ", съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус пред вестника.

Коментарите на ръководителя на СЗО идват в миг, когато здравните управляващи и фармацевтичните компании по света се надпреварват да модернизират имунизациите, с цел да се борят с по-новите разновидности на ковид.

Гебрейесус отдавна упорства Китай да показа своята информация за произхода на КОВИД-19, като казвайки, че до момента в който Китай не даде информация за произхода на ковид, всички хипотези остават на масата.

Вирусът е разпознат за първи път в китайския град Ухан през декември 2019 година, като мнозина заподозряха, че е тръгнал от пазара за животни в града, преди да се популяризира по света и да убие близо 7 милиона души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР