Ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова смята, че закриването на

...
Ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова смята, че закриването на
Коментари Харесай

Маджарова: Закриването на спецмагистратурите ще има негативен ефект

Ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова счита, че закриването на спецмагистратурите ще има отрицателен резултат. Това написа в нейно мнение , публикувано от прокуратурата.

Според нея задачите на показания законопроект не могат да бъдат реализирани. Една от аргументите е, че автоматизираното и механично прекачване на делата от спецпрокуратурите на други прокуратури и съдилища, без планувани в закона гаранции и без основаване на условия за тези органи да поемат този голям размер от работа, а също по този начин и без да разполагат с нужната специализация , би довело до прекъсване на работата по този жанр каузи.

Към момента спецмагистратурите нямат аналог в българската правосъдна система , споделя Маджарова.

Според нея без смяна на наказателното законодателство, никой не е в положение нито да усъвършенства процеса по събиране на доказателства, нито да форсира правосъдния развой в неговата правосъдна фаза, споделя Валентина Маджарова. Тя регистрира, че предходната година в Специализираната прокуратура са следени 1478 каузи - 292 от тях са за корупционни закононарушения.

Според Маджарова текстовете за закриване на профилираните органи на правосъдната власт опонират на разпореждания на Конвенцията на Организация на обединените нации за трансграничната проведена престъпност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР