Ръководителят на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Нарушкин

...
Ръководителят на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Нарушкин
Коментари Харесай

Кремъл измисли нова опорка: Западът тласка Грузия към конфликт с Москва

Ръководителят на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Нарушкин съобщи, че Западът " тласка Грузия към спор с Москва “, с цел да отвори " втори фронт “, защото войната в Украйна не се развива в интерес на Киев, предава CNN.

" Виждаме непрекъснати опити от страна на Вашингтон, Брюксел и Лондон да убедят грузинското управление в нуждата от отваряне на по този начин наречения втори фронт “, съобщи ръководителят на Службата за външно разузнаване на Русия пред кореспонденти във вторник по време на посещаване в Беларус, представен от беларуската страна осведомителна организация БелТА.

" Те виждат, че актуалната обстановка на бойното поле не е в интерес на Украйна и принуждават Грузия да влезе в спор с Руската федерация “, твърди Наришкин.

Той също по този начин организира среща с президента на Беларус Александър Лукашенко във вторник, по време на която беларуският водач съобщи, че двете страни са изправени пред " съществени " закани.

" Вземайки поради разнообразни събития, които се случват в света и не последният фактор тук е битката с тероризма, виждаме, че специфичната военна интервенция на Руската федерация ни накара да разгледаме деликатно правоприлагащите, военните и службите за сигурност, “, съобщи от своя страна Лукашенко.

На срещата с участва и ръководителят на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на Беларус Иван Тертел, който ще има обособена среща с Наришкин.

Миналия месец избухнаха митинги в Грузия, откакто Народното събрание на страната одобри на първо четене проектозакон, който изисква някои организации, получаващи задгранично финансиране, да се записват като " задгранични сътрудници “. По-късно ръководещата партия разгласи, че ще анулира противоречивия законопроект заради опасения, че той ще вбие чеп сред кавказката нация и Европа.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР