Ръководителят на словашкото правителство Едуард Хегер заяви, че ще подаде

...
Ръководителят на словашкото правителство Едуард Хегер заяви, че ще подаде
Коментари Харесай

Премиерът на Словакия подаде оставка

Ръководителят на словашкото държавно управление Едуард Хегер съобщи, че ще подаде оставката си на президента. " Взех решение да предложа оставката си на президента “, сподели Хегер в изказване за пресата в неделя.
Прочетете още
Прeмиерът заяви, че е внесъл няколко оферти до президента Зузана Чапутова за разрешаване на рецесията в държавното управление, само че тя не е подкрепила нито едно от тях, по тази причина той е решил да подаде оставка.

По-рано министърът на земеделието Самуел Вълчан също разгласи желанието си да подаде оставка. Той взе решението на фона на известия, че компания, за която се твърди, че е обвързвана със фамилията му, е получила над 1,4 милиона евро невъзстановими държавни дотации.

Словашкият външен министър Растислав Качер също изпрати писмо с оставка до президента, като не посочи аргументите за решението си.

В края на 2022 година словашкият парламент гласоподава съмнение на държавното управление на Хегер, само че кабинетът под негово управление продължи да извършва отговорностите си, защото това не опонира на конституцията на страната. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР