Ръководителят на руското външно разузнаване тази седмица е посетил Северна

...
Ръководителят на руското външно разузнаване тази седмица е посетил Северна
Коментари Харесай

Ръководителят на руското разузнаване посети Северна Корея

Ръководителят на съветското външно разузнаване тази седмица е посетил Северна Корея, с цел да задълбочи двустранното съдействие сред Москва и Пхенян и да разиска по-широкообхватната районна сигурност, съобщи Ройтерс, като се базира на Службата за външно разузнаване (СВР) на Русия.

Сергей Наришкин, който е отпред на службата, наследила Първо основно ръководство на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), е бил в Пхенян от 25 до 27 март. Той се е срещнал със севернокорейския министър на държавната сигурност И Чън-да.

" Те разискаха настоящи въпроси от развиването на интернационалната конюнктура, гарантирайки националната сигурност и задълбочавайки съдействието сред Русия и Северна Корея на фона на опитите за усилване на натиска от страна на външни сили ", съобщи СВР.

Севернокорейската държавна новинарска организация КЦТА сподели, че двете страни са разискали в допълнение усилване на съдействието за справяне с " непрекъснато засилващите се заприказва и шпионски ходове от страна на враждебните сили ".

Путин задълбочи връзките със Северна Корея след началото на нашествието в Украйна през 2022 година и Съединени американски щати и техните сътрудници осъдиха съгласно тях забележителните по размери доставки на севернокорейски ракети за Русия, които подкрепят военните ѝ старания.

Както Русия, по този начин и Северна Корея неведнъж са отхвърляли тези рецензии, отбелязва ДПА, представено от Българска телеграфна агенция. Москва споделя, че ще развива връзки с всички страни, с които желае и че съдействието ѝ с Пхенян не опонира на интернационалните съглашения.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР