Ръководителят на руската наемническа група Вагнер Евгений Пригожин заплаши, че

...
Ръководителят на руската наемническа група Вагнер Евгений Пригожин заплаши, че
Коментари Харесай

Готвачът на Путин: Принудени сме или да се изтеглим, или да загинем

Ръководителят на съветската наемническа група " Вагнер " Евгений Пригожин заплаши, че ще изтегли войските си от град Бахмут в Украйна поради огромния брой жертви, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Всеки ден имаме купчини от хиляди тела, които слагаме в ковчези и изпращаме вкъщи ", сподели Пригожин нощес в изявление за съветския боен блогър Семьон Пегов.

" Загубите са 5 пъти по-големи от нужното поради неналичието на артилерийски муниции ", добави той.

Ръководителят на " Вагнер " съобщи, че е изпратил писмо до съветския министър на защитата Сергей Шойгу с молба за доставки във допустимо най-кратък период.

" Ако дефицитът на муниции не бъде запълнен, ние сме принудени - с цел да не бягаме по-късно като страхливи плъхове - или да се изтеглим, или да загинем ", сподели още Пригожин.

От месеци в Източна Украйна се водят боеве за Бахмут. Загубите и на двете страни са огромни. Украинските бранители управляват само дребен регион в западната част на града.

Евгений Пригожин е съветски милиардер, а прозвището му " готвачът на Путин " идва от това, че кетъринг компанията му от години обслужва съветските държавни чиновници.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР