Ръководителят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин обвини

...
Ръководителят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин обвини
Коментари Харесай

Пригожин обвини руската армия, че се е изтеглила на север от Бахмут и е оголила фланговете на Вагнер

Ръководителят на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин упрекна през днешния ден постоянната съветска войска, че се е изтеглила с 570 метра на север от източния украински град Бахмут и е оголила фланговете на неговите бойци, съобщи Ройтерс.  
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10508
Агенцията отбелязва, че не е съумяла да удостовери изказванията на Пригожин от самостоятелен източник и че все още няма коментар от страна на съветското министерство на защитата. 

Силите на " Вагнер " оглавяват нападението против Бахмут, където се водят едни от най-кръвопролитните и дълги сражения от началото на войната. 

Пригожин, който непрекъснато упреква съветското висше военно командване, че не поддържа задоволително бойците му, изиска министерството на защитата да направи всичко по силите си, с цел да резервира фланговете в Бахмут, откакто по думите му е  започнало оттегляне на постоянната съветска войска.  

" За страдание частите на съветското министерство на защитата се изтеглиха на до 570 метра северно от Бахмут и оголиха нашите флангове ", сподели Пригожин в аудиообръщение. 

" Обръщам се обществено към висшето управление на министерството на защитата, тъй като те не четат моите писма. Имам молба към вас. Валерий Василиевич, Сергей Кожугетович, апелирам ви, недейте да допускате оттегляне от нашите флангове ", съобщи Пригожин.

Призивът му бе насочен към съветския министър на защитата Сергей Шойгу и към началника на генералния щаб на съветските въоръжени сили Валерий Герасимов, разяснява Ройтерс. 

Компанията " Вагнер " твърди, че е превзела по-голямата част от Бахмут, въпреки и с цената на доста убити бойци. 

Москва преглежда установяването на надзор над град Бахмут, в който преди войната живееха към 70 000 души, като значима стъпка към завладяването на останалата част от индустриалния район Донбас, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР