Ръководителят на правителствения щаб за посрещане на бежанците Валери Рачев

...
Ръководителят на правителствения щаб за посрещане на бежанците Валери Рачев
Коментари Харесай

Ръководителят на правителствения щаб за бежанците Валери Рачев е хвърлил оставка

Ръководителят на държавния щаб за посрещане на бежанците Валери Рачев е хвърлил оставка, заяви Нова тв.

Вероятно това се дължи на неприятната съгласуваност в звеното, следено от вицепремиерката по дейно ръководство (и с никакъв административен опит) Калина Константинова, написа Klub Z.

Новината бе доказана и от Валери Рачев. Поканен за началник на щаба от външнополитическата съветничка на премиера Весела Чернева, Рачев е полковник от запаса и някогашен шеф на кабинета на външния министър Николай Младенов (ГЕРБ), на който Чернева бе представител.

В последните дни още веднъж настана напрежение след изявление на министъра на туризма Христо Проданов (БСП), че парите за бежанците в хотели (по 40 лева на храноден и нощувка) стопират три месеца след въвеждането им - в края на май. Същевременно изпълнителната власт по този начин и не вкара обезщетения за частните домове, които приютяват хора, бягащи от войната.

" Ние проявихме човечност към тези хора, които бягат от война, помогнахме, настаняваме ги, три месеца се грижим за тях. След което е належащо тези хора към този момент да излязат на пазара на труда, да си намерят квартира, да заплащат наем, да живеят по този начин, както живеят всички останали хора ", сподели Проданов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР