Ръководителят на политическия кабинет на Валери Симеонов - Марияна Николова,

...
Ръководителят на политическия кабинет на Валери Симеонов - Марияна Николова,
Коментари Харесай

Официално: Шефката на кабинета на Валери Симеонов става вицепремиер

Ръководителят на политическия кабинет на Валери Симеонов - Марияна Николова, е номинирана за вицепремиер. Това гласи проекторешение на Министерския съвет, което ще бъде подложено на гласоподаване в Народното събрание в сряда /21 ноември/.

Николова също ще дава отговор за икономическата и демографската политика.

До номинацията на Николова за вицепремиер се стигна след 7-часови договаряния сред партиите в съюза "Обединени патриоти " - "Атака ", НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация. След съвещанието нито един от водачите на трите партии не направи публично изказване. На излизане от Министерския съвет Волен Сидеров съобщи пред публицистите, че "коалицията остава ". "Всичко е наред. Всичко изчистихме, всичко е наред, всичко е прелестно ", уточни още ръководителят на патриотичната група в Народното събрание.

Депутатът от Вътрешна македонска революционна организация и зам.-председател на парламентарната група Искрен Веселинов разгласи, че оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов не е настояща.

Иначе по специалност Марияна Николова е юрист, вписана е към Софийска адвокатска гилдия. Заемала е разнообразни експертни длъжности в държавната администрация. От средата на юни 2015 година до 2017 година е началник на отдел "Договорно-правен и правна отбрана " в "Национална електрическа компания " ЕАД.

Промените в кабинета са записани като първа точка от дневния ред на Народното събрание за тази седмица.

Проекторешението планува и освобождението на Симеонов от поста. Валери Симеонов подаде оставка в края на предходната седмица след митинги на майките на деца с увреждания, траяли 26 дни.

Все още не е ясно дали Симеонов ще се възползва от правото си да завърне в Народното събрание като редови народен представител.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР