Ръководителят на отбора на Алфа Таури във Формула 1 Франц

...
Ръководителят на отбора на Алфа Таури във Формула 1 Франц
Коментари Харесай

Шефът на Алфа Таури вече не вярва на инженерите на тима

Ръководителят на тима на Алфа Таури във Формула 1 Франц Тост съобщи намерено пред медиите по време на уикенда за Гран При на Саудитска Арабия, че към този момент не има вяра на инженерите на своя отбор.

Причината за това гръмко изявление от страна на австриеца е разочароващото показване на неговия тим от началото на годината. То идва след сложния сезон 2022, в който Алфа Таури се класира на предпоследната позиция в конструкторския шампионат. Във Фаенца обещаваха, че това ще бъде поправено за сегашния сезон, само че AT04 наподобява като една от най-бавните коли на стартовата решетка, най-малко на този стадий от годината.
 Тост изясни за разликите сред Алфа Таури и Ред Бул Тост изясни за разликите сред Алфа Таури и Ред Бул
В Бахрейн преди две седмици Юки Цунода приключи 14-ти в квалификацията, до момента в който новият му съотборник Ник де Врийс се подреди на 18-то място, след което нито един от двамата не стигна до точките в надпреварата. В Джеда по-рано през днешния ден Цунода даде десетото време в първата подготвителна сесия, а Де Врийс остана 13-ти в нея.

Въпреки това по-приемливо показване на двамата Тост разкритикува инженерите и дизайнерите на Алфа Таури сред двете петъчни тренировки в Саудитска Арабия, защото те са му били дали обещание по-голям напредък през зимата.

„ Мисля, че повода за слабото ни показване в Бахрейн беше самата кола, ние чакахме доста по-силен автомобил. В Бахрейн имахме проблеми. Тук нещата наподобяват по-различно, уповавам се най-малко едната ни кола да влезе в третата подготовка. Ние обаче имаме доста работа за извършване, с цел да създадем колата по-бърза, най-много по аеродинамиката.

„ Инженерите ми споделят, че ще прогресираме, само че аз към този момент не им имам вяра. Искам да видя резултатите, тъй като единствено това е значимо. През зимата те ми споделяха какъв брой огромен напредък ще създадем, а в Бахрейн бяхме на никое място, по какъв начин да им имам вяра “, сподели ядосаният Тост по време на конференцията на шефовете на тимовете в Джеда по-рано през днешния ден.

„ В момента не ни доближава прилепяне. Затова колата ни е нестабилна в прекъсването, прегрява гумите, не може да остане залепена за върха на завоя, неприятна е на ускорението, всичко, което ти е нужно за положително време “, изясни Тост за дефицитите на AT04.

Той също по този начин добави, че таванът на бюджетите не е измежду факторите, които пречат на неговия тим да напредне.

„ Таванът на бюджетите не ни пречи да развиваме елементи, това въпреки всичко е планувано в нашия проект за годината. Въпросът е дали ние вървим в вярната посока? Както споделих през зимата видяхме, най-малко на хартия и на компютъра, че прогресираме доста по отношение на предходната година. Аз обаче към този момент нямам доверие на тези данни.

„ Това, което желая да видя е, че със идващите усъвършенствания ние поемам в вярната посока и започваме да подобряваме представянето на колата. Имаме експерти, които работят по всички обособени съставни елементи на аеродинамиката. Смята, че с всичко научено по време на теста в Бахрейн, а и в надпреварата по-късно, инженерите ни са в добра позиция да решат проблемите ни с новите елементи “, съобщи Тост.

Във втората свободна подготовка в Джеда през днешния ден Цунода се подреди 13-ти с пасив от 1.173 секунди от най-бързи в сесията Макс Верстапен, до момента в който Де Врийс приключи на 17-то място, на 1.318 от международния първенец.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР