Ръководителят на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк казва,

...
Ръководителят на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк казва,
Коментари Харесай

Ръководителят на ООН по правата на човека казва, че „буре с барут“ Газа може да разпали по-широка война

Ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк споделя, че войната в Газа е „ буре с барут “, което може да разпали по-широк спор със съществени последствия за Близкия изток и по-късно.

В послание към Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида в Женева в понеделник, Тюрк сподели, че е надълбоко угрижен, че войната – в този момент в своя 150-ти ден – към този момент е генерирала рисково разпространяване в прилежащите страни.

„ Всяка искра може да докара до доста по-широк пожар “, предизвести Тюрк. „ Това би имало последствия за всяка страна в Близкия изток и доста оттатък него. “

Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида сподели, че е „ неотложно да се направи всичко допустимо, с цел да се избегне “ по-широка ескалация и съответно цитира военната ескалация сред Израел и Хизбула и други въоръжени групировки в Ливан, като ги назова „ извънредно тревожни “.

От 8 октомври насам трансграничната замяна на огън сред израелската войска и Хизбула като директен резултат от войната в Газа умъртви десетки хора, раз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР