Ръководителят на ООН изрази тревога“ от съобщенията, че армията на

...
Ръководителят на ООН изрази тревога“ от съобщенията, че армията на
Коментари Харесай

ООН „разтревожен“ от съобщенията за цивилни жертви при въздушни атаки в Мианмар

Ръководителят на Организация на обединените нации изрази „ паника “ от известията, че армията на Мианмар бомбардира цивилни региони.

Антонио Гутериш прикани за успокоение късно в понеделник след известията, че продължаващите въздушни офанзиви против села в щата Ракхайн на размирната страна са умъртвили десетки.

Сблъсъци раздрусаха западния щат, откогато Армията на Аракан (АА) нападна силите за сигурност през ноември, поставяйки завършек на прекратяването на огъня, което значително се поддържаше от военния прелом през 2021 година Жителите споделиха на AFP, че повече от 20 души са били убити.

Гутериш е „ угрижен от известията за продължаващи въздушни удари от страна на военните, в това число през днешния ден в град Минбя, които съгласно известията са умъртвили и ранили доста цивилни “, сподели Фархан Хак, заместник-говорител на шефа на Организация на обединените нации.

„ Разрастването на спора в щата Ракхайн води до разселване и изостря към този момент съществуващите уязвимости и дискриминация “, сподели той. „ Генералният секретар приканва всички страни да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР