Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че индикациите от страна

...
Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че индикациите от страна
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО споделя предпазлив оптимизъм по развитието на кризата в Украйна

Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че индикациите от страна на Русия, че е подготвена да води дипломация във връзка с рецесията в Украйна, са позитивни, само че няма признаци Москва да изтегли войските си от границата.

" Има признаци от страна на Москва, че желае дипломацията да продължи, това дава учредения за внимателен оптимизъм. Но до момента не сме видели никакви признаци за деескалация на място ", съобщи Столтенберг пред публицисти.

Столтенберг засегна и тематиката Русия-Китай, като зави, че " доближаване сред двете страни- военно и дипломатическо - това е действителност, която визира сигурността на НАТО ".

" НАТО се сблъсква с действителност, в която Руската федерация и Китайската национална република стават все по-близки и организират взаимни учения, което се отразява на сигурността на Алианса ", сподели той.

Той заяви също, че министрите на защитата на НАТО ще обсъдят укрепването на защитата на 16-17 февруари, като с сътрудниците им от Грузия и Украйна ще обсъдят обстановката в Черноморския район. Според Столтенберг НАТО е подготвена да организира поредност от срещи с Русия по тематиката за Украйна и контрола на въоръженията.

Той също по този начин съобщи, че НАТО желае да види евакуиране освен на съветските войски, само че и на тежкото въоръжение от границите на Украйна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР