Ръководителят на министерството на разузнаването на Иран Махмуд Алави обяви,

...
Ръководителят на министерството на разузнаването на Иран Махмуд Алави обяви,
Коментари Харесай

Иран нанесъл тежък удар по шпионската мрежа на ЦРУ и МИ-6

Ръководителят на министерството на разузнаването на Иран Махмуд Алави разгласи, че ведомството му е съумяло да нанесе тежък удар по шпионската мрежа на Централно разузнавателно управление на САЩ, настояща както в границите на Иран, по този начин и в целия район, оповестяват ирански медии.

Алави е допълнил, че десетки шпиони, работещи в сензитивните браншове на страната, са били задържани вследствие на работата на министерството.

" В комплициран развой против Централното разследващо ръководство, 290 шпиони от тяхната шпионска мрежа в разнообразни страни, в това число Иран, бяха разпознати ", уточни още той.

Алави също по този начин отбелязал, че сходна мярка е била подхваната и във връзка с английската специфична работа МИ-6, като е заречен да даде по-късно повече детайлности за интервенциите против двете задгранични разследващи служби. Той също по този начин споделил, че информацията за шпионските мрежи ще бъде препратена към другарски страни, които са заинтригувани от нея.

Досега нито Вашингтон, нито Лондон са коментирали информацията. Новината идва на фона на продължаващото напрежение сред Съединени американски щати и Техеран, което неотдавна докара до това Вашингтон да дефинира Иранската революционна армия за терористична организация, а Техеран добави Централното командване на Съединени американски щати (CENTCOM) в листата си с терористични организации като реципрочна мярка.

Отношенията сред Съединени американски щати и Иран се обтегнаха до прекаленост, откакто американският президент Доналд Тръмп встъпи в служба. През май предходната година Тръмп изтегли Съединени американски щати от нуклеарното съглашение с Техеран, според което бяха анулирани глобите против Ислямската република в подмяна на ограничение на нуклеарната му стратегия и разрешаване на интернационалните инспекции в нуклеарните му обекти.

През ноември 2018 година Вашингтон наложи тежки наказания против петролната, банковата и корабоплавателната промишленост на Иран, пробвайки да блокира износа му на нефт. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР