Ръководителят на Международната агенция по енергетика Фатих Бирол призова страните

...
Ръководителят на Международната агенция по енергетика Фатих Бирол призова страните
Коментари Харесай

Шефът на МАЕ призова ОПЕК+ да осигури повече петрол на пазара

Ръководителят на Международната организация по енергетика Фатих Бирол прикани страните от формата ОПЕК+ да обезпечат повече нефт на пазара. В Саудитска Арабия, която е водещата мощ в Организацията на страните експортьорки на нефт, Бирол прикани организацията и съдружниците ѝ, водени от Русия, да понижат разликата сред личните си индустриални цели и нуждата от повече от суровината на пазара.

Разликата сред заложената цел сред количествата нефт на пазара, контрактувана от ОПЕК+, и действителното произвеждане се е нараснала до 900 000 барела дневно.

По-рано през месеца страните от формата се спарозумяха да се придържат към контрактуваното от тях умерено повишаване на петролното произвеждане с 400 000 барела дневно, само че някои от тях не извършват квотите си.

Саудитска Арабия и ОАЕ са двете страни от ОПЕК с най-вече свободен потенциал. В същото време Русия, която става все по-ключов състезател освен на газовия, само че и на петролния пазар, може да вземе решение с геополитически, а не пазарен темперамент, предизвестяват анализатори.

Именно по тази причина след изтеглянето на част от съветските военни, участващи в учения наоколо до украинската граница, в този момент петролните фючърси започнаха да нарастват. Вчера изгубиха 4% от цената си, откакто бяха постигнали 7-годишен връх.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР