Ръководителят на компанията за космически изследваня SpaceX Илон Мъск изрази

...
Ръководителят на компанията за космически изследваня SpaceX Илон Мъск изрази
Коментари Харесай

Мъск очаква космонавти да кацнат на Луната преди 2024 г.

Ръководителят на компанията за галактически изследваня SpaceX Илон Мъск изрази мнение, че галактическият транспортен съд Starship на компанията може да извърши кацане на Луната с астронавти до 2024 година, заяви Ройтерс.

На въпрос на консуматор в обществената мрежа Twitter дали чака корабът му да е подготвен да води екипаж на повърхността на естествения сателит на Земята през 2024 година, Мъск отговори: " Вероятно по-скоро ”.

По-рано през седмицата основният контрольор на НАСА Пол Мартин съобщи, че кацането на астронавти на Луната през 2024 година е невероятно частично заради закъснение на създаването на скафандри от последващо потомство.

Мъск предложи на ведомството помощ в създаването. През пролетта на 2019 година НАСА разгласи лунната си стратегия " Артемида ", която ще протече на три стадия. Първият от тях планува безпилотен полет на галактическия транспортен съд " Орион " с тежката ракета-носител към Луната и връщането му на Земята. На втория стадий ще бъде сбъднат пилотиран полет към естествения сателит на Земята. В третата фаза на задачата НАСА възнамерява астронавти да кацнат на Луната през 2024 година и по-късно да ги изпрати на Марс към средата на 30-те години на века.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР