Ръководителят на Комисията по човешките права на Саудитска Арабия каза,

...
Ръководителят на Комисията по човешките права на Саудитска Арабия каза,
Коментари Харесай

Делото Хашоги се гледа в съда и Саудитска Арабия не желае чужда намеса в съдебната си система

Ръководителят на Комисията по човешките права на Саудитска Арабия сподели, че правосъдните управляващи на кралството са имали три правосъдни съвещания по отношение на убийството на журналиста от "Вашингтон пост " Джамал Хашоги.

Бандар бин Мохамед ал Айбан назова станалото "нелеп случай " и "противно закононарушение ", съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП. Когато публицист го прикани да отговори на апелите към кралството да получи интернационална поддръжка в следствието на убийството, саудитецът отвърна, че делото е в съдилищата.

Ал Айбан приказва на съвещание на 47-членния Съвет на Организация на обединените нации по правата на индивида, на което бе изработен обзор на обстановката с човешките права в Саудитска Арабия. Такава процедура се прави от време на време за всяка страна членка. Той сподели, че страната му "напълно отхвърля " апелите за "интернационализиране " на части от правния развой, защото това би хвърлило подозрение върху честността на саудитската правосъдна система.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР