Ръководителят на групировката Ислямска държава в Афганистан Абу Саад Ерхаби

...
Ръководителят на групировката Ислямска държава в Афганистан Абу Саад Ерхаби
Коментари Харесай

Убит е ръководителят на Ислямска държава в Афганистан, твърди правителството там

Ръководителят на групировката Ислямска страна в Афганистан Абу Саад Ерхаби е бил погубен при обстрел на скривалища на терористите в провинция Нангархар тази нощ, заяви държавното управление, представено от Ройтерс.

 © Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Десетима други членове на въоръжената формация също са били убити при взаимна сухопътна и въздушна интервенция на афганистанските и задграничните сили, посочи в официално съобщение Националната дирекция по сигурността в Кабул.

Унищожено е огромно количество тежки и леки оръжия и боеприпаси при офанзивите против две убежища на Ислямска страна.

Информационната организация на джихадистката формация „ Амак “ не разяснява информацията и към този момент няма реакция от управителната от НАТО задача „ Решителна поддръжка “, която образова и тренира афганистанските войски.

Губернаторът на провинция Нангархар съобщи, че Ерхаби е четвъртият водач на Ислямска страна в Афганистан, погубен от юли 2017 година.

Групировката откри своя цитадела в Нангархар на източната граница с Пакистан, през която елементарно се минава в едната и другата посока. Тя се трансформира в една от най-опасните въоръжени групировки в страната.

Над 150 бойци на Ислямска страна се предадоха на афганистанските сили за сигурност този месец в северозападната провинция Джаузджан, където групировката се бори за контрола над тайните пътища към прилежащ Туркменистан.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР