Ръководителят на Главната дирекция за обществена сигурност Омар Хайджауи-Пирхнер каза,

...
Ръководителят на Главната дирекция за обществена сигурност Омар Хайджауи-Пирхнер каза,
Коментари Харесай

Осуетиха потенциален опит за нападение на гей парада във Виена


Ръководителят на Главната дирекция за социална сигурност Омар Хайджауи-Пирхнер сподели, че не е съществувала заплаха за участниците в парада, защото тримата обвинени са били под наблюдаване и задържани преди началото на парада.

Правоохранителните органи са на мнение, че тримата са се радикализирали онлайн и са били симпатизанти на " Ислямска страна ". При обиските в домовете им са открити саби, брадви, газови револвери, ножове.

С 98 украсени камиона и пъстроцветни групи по централния виенски бул., опасващ центъра на града, мина шествието на 27-ия " Парад на дъгата " - кулминационната точка на " Виена прайд ", излъчено за първи път онлайн по първа стратегия на публичната австрийска телевизия.

Шествието завърши на огромния площад пред кметството, където на огромна сцена се състоя празненство с присъединяване на австрийски реализатори. Тази година мотото бе " Извисяваме се дружно ".

В тържеството при разкриване на парада взеха присъединяване политици от разнообразни австрийски партии, измежду които бяха министърката на околната среда Леоноре Гевеслер, министърката на правораздаването Алма Садич, министърът на опазването на здравето Йоханес Раух, ръководителката на партия НЕОС Беате Манъл-Райсингер, шефката на парламентарната група на Зелените Зиги Маурер, новоизбраният началник на Австрийската социалдемократическа партия Андреас Баблер и доста други персони от политическия и публичния живот.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР