Ръководителят на Европейския механизъм за стабилност (спасителния фонд на еврозоната

...
Ръководителят на Европейския механизъм за стабилност (спасителния фонд на еврозоната
Коментари Харесай

Шефът на Европейския механизъм за стабилност не се тревожи

Ръководителят на Европейския механизъм за непоклатимост (спасителния фонд на еврозоната EMS) Клаус Реглинг съобщи във вторник, че не се тормози за това, че Италия може да загуби своя достъп до свободния дългов пазар вследствие на разногласието с Европейска комисия по отношение на прекомерно експанзивния бюджет на ръководещите в Рим за 2019-а година, който, съгласно Kомисията, нарушава фискалните правила на Европейски Съюз.

През предходната седмица Европейската комисия предприе първа стъпка, с цел да дисциплинира Италия по отношение на нейните бюджетни проекти, откакто управляващите в Рим отхвърлиха да я трансформират параметрите на бюджетния недостиг за идната година. Предложената от Европейска комисия процедура при несъразмерен недостиг по отношение на Италия може в последна сметка да докара до налагането на санкции на съдружно държавно управление сред антисистемното придвижване " Пет звезди " и крайно-дясната партия " Лига ".

Надеждите, че Италия въпреки всичко ще бъде склонна да понижи плануваните за 2019-а година разноски (да свие бюджетния дефицит), доведоха по време на търговията в понеделник до положително повишаване на италианските държавни облигации и до намаление на тяхната рентабилност. Късно нощес обаче държавното управление в Рим съобщи, че за момента ще продължава да се придържа към главните си бюджетни цели за идната година, защото чака разбор на плануваните си разходи, само че въпреки всичко остава отворено към опцията за вероятно понижаване на параметрите за недостига.

" Италия има проблеми. Но те не са сравними с Гърция да вземем за пример. Така че от време на време, когато чуя, че Италия е новата Гърция... това е просто нелепост ", съобщи във вторник Реглинг пред кореспонденти, оповестява Ройтерс.

" Основните фундаменти са надалеч по-добри в Италия, в сравнение с в Гърция преди няколко години. Така да вземем за пример, Италия има остатък по настоящата сметка, което значи, че страната не се нуждае от постоянно привличане на задгранични вложения ", добави шефът на ESM.

Запитан дали е обезпокоен от опцията за най-лошия сюжет на загуба на много на Италия до паричните (дълговите) пазари, в случай че вложителите изгубят доверие в обществени финанси на страната, Реглинг отговори: " Най-лошият сюжет не е най-вероятният. Не се тормозя, че Италия ще загуби пазарния достъп. Повече съм обезпокоен от ниския стопански напредък в страната на който сме очевидци през последните 20-25 години ". /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР