Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че

...
Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Нападението на Хамас е хладнокръвен акт на война

Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че нападението на палестинската терористична формация „ Хамас ” е невъзмутим акт на война и изцяло поддържа правото на Израел да се пази, съобщи Агенция Франс Прес. Тя приказва по време на среща на европейските комисари.

Фон дер Лайен поддържа цялостното преразглеждане на многомилионната финансова поддръжка на Европейски Съюз за палестински планове.

" Терористите от „ Хамас ” убиха дами и деца в домовете им. Те преследваха стотици младежи, които честваха живота и музиката ", съобщи Урсула фон дер Лайен пред Европейската комисия.

Тя се спря и на дебата, който бушува в Брюксел по отношение на големия бюджет на Европейския съюз за поддръжка на Палестинската власт и плановете за създаване на страна в палестинските територии. Комисарят на Европейски Съюз, отговарящ за връзките със съседите на Европа, унгарецът Оливер Вархей, прикани помощта да бъде спряна до осъществяване на инспекция дали има приключване на средства към въоръжени групировки като „ Хамас ”.

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел, с поддръжката на множеството външни министри на държавите-членки, желае финансирането да продължи, до момента в който се извърши възможен обзор, с цел да се избегне наказването на палестинските цивилни жители.

" Нашата филантропична поддръжка за палестинския народ не е под въпрос. Важно е деликатно да преразгледаме финансовата си помощ за Палестина ", съобщи фон дер Лайен.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР