Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, който е начело и

...
Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, който е начело и
Коментари Харесай

Борел: Европа има проблеми с отбраната в критични области

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, който е отпред и на Европейската организация по защита призна съществуването на сериозни дефекти в сериозни области на европейския защитителен потенциал, цитира думите му Руската работа на Би Би Си.

Говорейки пред делегати на годишната конференция на Европейската организация по защита в четвъртък, Борел сподели, че това прави Европа уязвима на " закани от високо равнище ".

Според него запасите от оръжия, доставени от страните от Европейски Съюз на Украйна, са изчерпани, защото европейският военно-промишлен комплекс не е получавал уместно финансиране от години.

" Това, което изпращаме в Украйна, го вземаме не от хранилища, а от нашите армии ", сподели той.

Европейската организация по защита е основана през 2004 година, основно за решение на проблемите на взаимната поддръжка и подсилване на военното съдействие в Европа. Тя включва всички страни от Европейски Съюз без Дания.

В същото време обстановката бързо се усъвършенства, сподели Борел. " През 2021 година всички страни от Европейски Съюз са похарчили 214 милиарда евро за защита, което е с 6% повече от 2020 година ", сподели той.

Гърция, Италия, Словения и Финландия демонстрират най-голямо нарастване на разноските за защита. Според Борел изказванията на европейските държавни управления на фона на съветската експанзия против Украйна демонстрират, че растежът на разноските за защита ще продължи през идващите години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР