Ръководителят на Донецката народна република Денис Пушилин изрази съболезнования за

...
Ръководителят на Донецката народна република Денис Пушилин изрази съболезнования за
Коментари Харесай

Денис Пушилин изрази съболезнования за падналия в бой генерал Роман Кутузов

Ръководителят на Донецката национална република Денис Пушилин изрази съболезнования за гибелта на падналия в боевете за Донбас военачалник Роман Кутузов, оповестяват съветските медии. На висшия боен, който командваше Първи армейски корпус на Народната милиция на ДНР, посмъртно е присвоено званието генерал-лейтенант.

колоната на командира, тръгнала за предните линии, е попаднала в засада на подстъпите към Лисичанск на трасето Артьомовск-Лисичанск. При обстрела с автомати, картечници и гранатомети ген. Кутузов получава смъртоносни пострадвания.

" Има хора, с които на момента намиращ общ език, поражда доверие и цялостно взаимно схващане. Именно подобен човек беше за мен ген.-лейт. Роман Владимирович Кутузов-Туман (в превод от съветски - " мъгла ", бел. ред.). За голямо страдание, беше... Днес ние се прощаваме с него ", отбелязва Пушилин.

" Той си разбираше от работата, с персоналния си образец показваше по какъв начин би трябвало да се служи на Родината. Бойците вървяха след него. Той загуби живота си, пазейки техния. Докато у нас генералите водят война един до друг с бойците, нашата страна и нашият народ са непобедими ", написа Пушилин в формалния си Telegram-канал.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР