Ръководителят на частната армия Вагнер обвини министъра на отбраната в

...
Ръководителят на частната армия Вагнер обвини министъра на отбраната в
Коментари Харесай

"Готвачът на Путин" Пригожин май пробва военен преврат в Русия

Ръководителят на частната войска " Вагнер " упрекна министъра на защитата в нанасяне на артилерийски и въздушни удари по неговите елементи и с думите " тази гадина би трябвало да бъде спряна " разгласи началото на " поход за правдивост " и категорично посочи, че " това не е боен прелом ".
 
" Извършен е ракетен удар по лагерите на ЧВК Вагнер. Жертвите са доста. Според очевидци ударът е бил нанесен от военните на съветското министерство на защитата ", сподели Пригожин.
 
Според предприемача " голям брой бойци са починали " и в близко бъдеще ЧВК " Вагнер " ще реши " по какъв начин да отговори на това безчовечие ", пишат съветски медии.
 
ФСБ е почнала следствие против Пригожин поради апел към въоръжен бунт, заяви ТАСС. Руски медии оповестяват, че в Южна Русия частите на вътрешните войски Росгвардия са в нараснала подготвеност, както и структурите на контраразузнаването ФСБ и на министерството на вътрешните работи.

В канали в Telegram се оповестява за сражения на някои " тилови лагери " на наемниците с съветската войска. Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков съобщи, че Владимир Путин е известен " за обстановката " и се " взимат съответните ограничения ". Достъпът до целия кремълски комплекс е блокиран.
 
" Сред администрацията на президента царува суматоха, там не изключват сюжети за началото на революция ", декларира източник на уеб страницата " Важни истории ", непосредствен до Кремъл, представен от УНИАН.
 
От Министерството на защитата дефинираха думите на Пригожин като провокация, а в Националния антитерористичен център споделиха, че обвиняванията му нямат никакви учредения. " Във връзка с тези изказвания Федералната работа за сигурност заведе наказателно дело във връзка апел към въоръжен бунт. Настояваме неотложно да бъдат прекъснати незаконните дейности ", се споделя в известието.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР