Ръководителят на българската дипломация коментира поредицата от инциденти срещу гражданите

...
Ръководителят на българската дипломация коментира поредицата от инциденти срещу гражданите
Коментари Харесай

МВнР: РСМ нарушава правата на българите, привиква на разпити, вместо да търси виновните

Ръководителят на българската дипломация разяснява поредицата от произшествия против жителите с българско съзнание в РСМ, които са подложени на редица унижения, в това число закани за живота им.

 

Продължават да пораждат проблеми, изострят се редица проблеми, свързани с правата на хората, които заявяват своята българска еднаквост в РСМ. Според Буяр Османи това са вторични земетресения от огромния проблем, който имахме през предходната година и началото на тази година с блокирането на тяхното участие в Европейски Съюз.

 

Не съм сигурен, че можем да споделим това виждане – дали са вторични земетресения, или са земетресения, които се ускоряват ", сподели Милков. 

 

" Става дума за това, че институциите на РСМ не се преценяват с променената динамичност в двустранните връзки и във връзка с уговорките поети от РСМ към Европейски Съюз и България ", акцентира той.

 

" Позитивният метод, който се опитваме да прокарваме, не се трансформира в поредна политика, нито даже в обособени позитивни дейности, на което и да е друго ведомство ", безапелационен е той. 

 

Министър Милков съобщи, че македонското Министерство на вътрешните работи продължава с дейности, които българските сдружения там разказват като репресивни. " Викат се хора на разпити, вместо да се търсят отговорните. Нямаме резултат от търсене на отговорни и осъдени хора, което основава възприятие на безотговорност ", сподели той, представен от БГНЕС.

 

По мотив на еднодневната си аудиенция предходната седмица в Скопие Милков сподели, че е имал диалози с Буяр Османи. " Обединихме се към концепцията, че би трябвало да продължим с нашите опити да сътворяваме положителен метод и по-добра динамичност в нашите връзки.

 

Един положителен дневен ред, който да може да обезпечи и на държавното управление в Скопие нужното успокоение за провежданите на желаните от Европейски Съюз и България промени, в това число и във връзка с конституционните промени. Това се оказва сложна задача ", акцентира Милков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР