Ръководителката на беларуската опозиция Светлана Тихановска обяви днес началото на

...
Ръководителката на беларуската опозиция Светлана Тихановска обяви днес началото на
Коментари Харесай

Беларус: Обща стачка с искане на оставка на Лукашенко

Ръководителката на беларуската съпротива Светлана Тихановска разгласи през днешния ден началото на протестни дейности, с цел да се упражни напън за оставка на президента Александър Лукашенко, в деня след следващата огромна проява против ръководещите в Минск, съобщи Франс прес в понеделник.

От тази заран работещите в държавните предприятия и фабрики, в транспортния бранш, миньори, преподаватели и учащи се започнаха да стачкуват, написа Тихановка в " Телеграм ".

Опозиционната лидерка прикани сънародниците си да покажат, че " никой няма да работи за режима " на Лукашенко. Стачката в държавните предприятия е средство за стопански напън. А тази в частния бранш е знак за взаимност от всички и е също толкоз значима, уточни тя.

38-годишната Тихановска, която е в заточение в Литва, сложи този месец ултиматум на Лукашенко и му даде период до през вчерашния ден да се отдръпна, като сподели, че в противоположен случай ще призове за обща стачка.

Тихановска прикани сънародниците си да блокират пътища, да затворят работните си места, да не употребяват държавни магазини и служби и да изтеглят всички пари от банковите си сметки, заяви Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР