Ръководители на големи британски и европейски работодателски организации и синдикати

...
Ръководители на големи британски и европейски работодателски организации и синдикати
Коментари Харесай

Работодатели и синдикати обезпокоени от липсата на напредък в преговорите за Брекзит

Ръководители на огромни английски и европейски работодателски организации и синдикати излязоха през днешния ден с общ апел Лондон и Брюксел да напредват по-бързо в договарянията за Брекзит, съобщи Франс прес.

Декларацията е подписана от ръководителите на европейската работодателска организация БизнесЮръп (BusinessEurope) и на Конфедерацията на английската индустрия (КБП - CBI), както и на Европейската конфедерация на профсъюзите (ETUC) и на Британския конгрес на профсъюзите (TUC).

Тези организации сплотяват 45 милиона служащи и 20 милиона работодатели в Европа.

" През юни и през октомври ще бъдат нужни решения, с цел да се подписа съглашение за излизане (на Англия - бел.р.) и за преход и те да бъдат изведени на напред във времето икономическите ползи, заетостта, правата и виталното ниво на народите ", се споделя в обръщението.

Цената на неналичието на съглашение с Брюксел, което не се изключва от консервативното държавно управление в Лондон, " може да бъде извънредно висока за фирмите, работещите и общностите ", предизвестява официалното съобщение.

Това рядко срещано взаимно изказване на работодатели и синдикати от двете страни на Ламанша е оповестено в навечерието на утрешната среща на върха на Европейски Съюз, на която се чака да бъде бележит слабият прогрес в договарянията за излизането на Англия от Европейски Съюз, планувано за март 2019 година.

То съответствува и с предизвестия на огромни промишлени компании като Airbus и BMW, че могат да решат да изоставен Обединеното кралство или да преразгледат към намаляване вложенията си при липса на съглашение и ненадейно излизане на страната от общия пазар и Митническия съюз.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР