Ръководител на Meta е показал екранни снимки на предварителна версия

...
Ръководител на Meta е показал екранни снимки на предварителна версия
Коментари Харесай

Нови подробности за проекта 92, клонинг на Twitter, който се създава от екипа на Instagram

Ръководител на Meta е посочил екранни фотоси на предварителна версия на приложението за микроблогове, което екипът на Instagram създава по време на среща, оповестява The Verge. По време на етапа на разработка платформата носи кодовото име Project 92, само че до стартирането на обществената версия може да бъде преименувана на Threads.

Приложението ще бъде основано на Instagram, само че ще поддържа отворения децентрализиран протокол за обществени мрежи ActivityPub - това значи, че сметките могат да бъдат пренасяни на други платформи, в това число Mastodon. Регистрацията в новата услуга ще се прави посредством системата за сметки на Instagram, която ще оказва помощ за попълване на главните полета с информация за потребителя. Продуктовият шеф на Meta Крис Кокс назова плана " нашият отговор на Twitter " по време на среща с личния състав на компанията.
-->
Проектът идва в отговор на недоволството, което някои консуматори на Twitter показаха, откакто Илон Мъск купи услугата за микроблогове. Г-н Кокс съобщи, че блогърите и обществените деятели " се интересуват от интелигентно ръководена платформа, на която могат да се доверят и да разчитат ". Проектът на компанията се основава на правилата на " сигурност, лекост на потребление и надеждност ", а блогърите би трябвало да имат " устойчиво място за работа и разширение на аудиторията си ".

Компанията към този момент е спечелила поддръжката на някои известни персони и води договаряния с други, като Опра Уинфри и Далай Лама. Работата по приложението стартира през януари и то ще бъде обществено налично " незабавно щом можем ", заключи висшият началник на Meta.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР