Ръководеният от САЩ Запад се опитва да хвърли вината за

...
Ръководеният от САЩ Запад се опитва да хвърли вината за
Коментари Харесай

Ръководеният от САЩ Запад е виновен за световната продоволствена криза, а не Москва: Руският премиер



Ръководеният от Съединени американски щати Запад се пробва да хвърли виновността за международната продоволствена рецесия върху Москва, само че западният истаблишмънт добре осъзнава обстоятелството, че значително самичък е отговорен за настоящето състояние, съобщи съветският министър-председател Михаил Мишустин, съобщи TASS.

" Западните страни се пробват да обвинят нашата страна за международната продоволствена рецесия, като добре осъзнават обстоятелството, че днешната обстановка е директно разследване от техните дейности ", съобщи той на разширено съвещание на Евразийския междуправителствен съвет.

 

Незаконните антируски наказания задълбочиха отрицателните трендове в международен мащаб, защото интернационалните финансови институции, логистичните компании и банките стопираха да отпускат заеми, да застраховат и да обслужват покупко-продажби за продажба на хранителни артикули и торове от Русия, а пристанищните терминали в чужбина бяха блокирани, посочи министър председателят.

" Тук членовете на " петорката " (Евразийския стопански съюз, или ЕАИС, в който влизат Русия, Армения, Беларус, Казахстан и Киргизстан) имат явни преимущества. Постигнахме високо равнище на самодостатъчност във връзка с главните селскостопански артикули. ЕАИС е най-големият международен експортьор и ние сме подготвени да осъществим напълно и навреме отговорностите си ", означи Мишустин.

 

Както Русия, по този начин и другите членове на асоциацията способстват доста за решаването на проблемите с продоволствената сигурност и работят доста отговорно - сподели той. " Призовавам сътрудниците си да запазят този курс и да създадат всичко належащо за развиването на селското стопанство, да пазят ползите на личните си производители и поредно да вземат решения за основаването на обединен поземлен пазар ", заключи министър председателят.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР