Ръкописни бележки на Исак Нютон за второто издание на неговия

...
Ръкописни бележки на Исак Нютон за второто издание на неговия
Коментари Харесай

Ръкописни бележки на Нютон отиват на търг

Ръкописни бележки на Исак Нютон за второто издание на неговия най-значим труд, " Principia Mathematica ", отиват под чука идващия месец, заяви аукционна къща Christie`s.
Базираният в Лондон аукцион чака страниците да доближат сред 600 000 и 900 000 паунда (850 000 до 1,3 милиона долара; почти 700 000 до 1,1 милиона евро), когато бъдат продадени на 8 юли, заяви „ Дойче Веле “.
 Тайни трудове на Нютон за тъмната материя на науката и края на света се продават на търг Тайни трудове на Нютон за тъмната материя на науката и края на света се продават на търг
Исак Нютон постоянно се счита за първия съвременен академик, само че той се интересува и от малко по-различни неща - пирамидите и Денят на Страшния съд...
Публикувана за пръв път през 1687 година нютоновата „ Philosophiae naturalis princiia mathematica “ или „ Математически правила на естествената философия “ излага законите на гравитацията и придвижването.
Книгата " преоткри нашето схващане за Вселената ", сподели Томас Венинг, началник на отдела за книги и ръкописи в Christie`s.
През 1690-та на творбата, като основава страница и половина бележки, които ще бъдат продадени на търга. Те включват и мнения и диаграми на шотландския математик и астроном Дейвид Грегъри. Двамата учени се срещат и водят преписка, до момента в който Нютон работи върху труда си.
Според Кийт Мур, основен библиотекар в Кралското общество, клубът на учените, на който Нютон е бил ръководител през 18 век, партньорството сред Грегъри и Нютон " е довело до рационализиране на мисленето на Нютон ".
 Ще вършат Исак Нютон екшън воин Ще вършат Исак Нютон екшън воин
Режисьорът и сценарист Роб Коен ще снима феодален екшън с престъпен детайл с основен воин популярният академик Исак Нютон. Филмът щ...
В последна сметка Нютон се отхвърля от въпросните проверки, преди в последна сметка да сътвори ново издание през 1713 година
Бележките са изключително редки заради приноса на Грегъри, сподели Венинг.
Той разказа документа като проявяващ „ най-великите мозъци в историята, говорещи за най-големите си достижения “.
Първото издание на „ Principia “, продадено на търг за 3,7 милиона $ през 2016 година, се трансформира в най-скъпата научна книга, продавана в миналото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР