Ракетите С-400 ще бъдат разположени около Анкара и в Югоизточна

...
Ракетите С-400 ще бъдат разположени около Анкара и в Югоизточна
Коментари Харесай

Ракетите С-400 ще бъдат разположени около Анкара и Югоизточна Турция

Ракетите С-400 ще бъдат ситуирани към Анкара и в Югоизточна Турция. Това оповестява вестник Daily Sabah, представен от организация " Фокус ".
Турция е подготвена да получи съветската система за противоракетна защита С-400 за две седмици, разгласи президентът Реджеп Тайип Ердоган по време на визитата си в Япония за срещата на върха на Г-20 в Осака. Миналата седмица представителят на ръководещата Партия на справедливостта и развиването Юмер Челик съобщи също, че местата, където ще бъдат ситуирани С-400, са избрани, без да се разкриват спомагателни детайлности.
Според информацията, получена от източниците в защитата, първата от двете акумулатори С-400, които Турция ще получи, ще бъде ситуирана във военновъздушната база " Аканчъ " в столицата Анкара. " Аканчъ " беше командната база за превратаджиите преди три години през юли 2016 година Според известията втората батерия С-400 ще бъде сложена на стратегически значимо място в източната или югоизточната част на Турция, само че информацията към момента не е доказана.
Припомняме, че решението на Турция да закупи отбранителна система, създадена в Русия, е една от аргументите за обтегнатите връзки със Съединени американски щати, които настояват, че съветската система ще компрометира сигурността на системите на НАТО, изключително на изтребителите F-35.
Напоследък обаче напрежението беше понижено по време на среща сред Ердоган и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Президентът на Съединени американски щати трансферира виновността за разногласието сред Съединени американски щати и Турция за договорката С-400 и самолетите F-35 на някогашния президент Барак Обама, като сподели, че не е отговорен Ердоган. Тръмп сподели, че администрацията на Обама не е разрешила на Анкара да закупи ракети " Пейтриът ".
Напрежението сред Съединени американски щати и Турция е достигнало върховата си точка в последните месеци, когато бе доказано, че Анкара ще получи авангардната съветска ракетна система земя-въздух. Съединени американски щати към този момент стопираха доставките на части и услуги, свързани с приемането от Турция на скъпите самолети F-35.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР