Ракети, изстреляни от руската армия, са ударили центъра на град

...
Ракети, изстреляни от руската армия, са ударили центъра на град
Коментари Харесай

Жестока руска атака срещу украински град, има убити и ранени

Ракети, изстреляни от съветската войска, са блъснали центъра на град Краматорск в Източна Украйна. Убити са четирима души, доста други са ранени, оповестиха украински публични лица.

Ресторант и комерсиална зона са били ударени нощес при съветски удар против Краматорск, който се намира на 30 км от фронтовата линия при Бахмут. Ракетата е паднала към 19.30 часа локално време, когато там са се намирали над 80 души. Съобщава се, че 17-годишно момиче е измежду убитите при офанзивата. Възможно е хора да са блокирани под руините, в ход е избавителна интервенция. В епицентъра на детонацията е имало и жилищни здания, споделиха управляващите. Социалните медии и фрагменти от дрон от мястото демонстрират обилни вреди по постройките, някои от които са превърнати в отломки. Друга ракета е поразила близко село, разрушавайки няколко къщи.
-->
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи във вечерното си видеообръщение, че офанзивата е потвърдила на Украйна и света, че Русия заслужава „ единствено проваляне и арбитражен съд, обективни и законни съдилища за всички съветски убийци и терористи “.

Белият дом осъди Русия за " бруталните ѝ удари " по Украйна.

Междувременно Пентагонът разгласи нов пакет от 500 милиона $ военна помощ за страната. Пакетът ще включва сухопътни транспортни средства, в това число бойни машини " Брадли " и бронетранспортьори " Страйкър ", както и муниции за ракетни системи " Хаймарс ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР