Ракетата, убила двама в Полша през ноември миналата година, е

...
Ракетата, убила двама в Полша през ноември миналата година, е
Коментари Харесай

Ракетата, убила двама в Полша, е била украинска

Ракетата, умъртвила двама в Полша през ноември предходната година, е пристигнала от Украйна. Това заяви полския вестник “Жечпосполита ”, представен от Ройтерс.

Експлозията на ракетата в Полша, членка на НАТО, ускори опасенията, че войната в Украйна може да прерасне в по-остър спор, задейства клаузата за взаимна защита на алианса. Но Варшава и НАТО обявиха, че считат, че ракетата е била украинска, което понижи опасенията за ескалация.

Източници, осведомени с следствието, настояват, че ракетата, която удари село Пшеводув, е била ракета за противовъздушна защита S-300 5-W-55, изстреляна от украинска територия. Това открива следствие в Полша.

“Ракетата е с обхват сред 75 и 90 километра ”, уточни вестникът, базирайки се на източник. “По това време съветските позиции са били на място, от което няма по какъв начин съветска ракета да стигне Пшеводув. ”

Украйна отхвърли някоя от нейните ракети да се е разбивала в Полша

“Жечпосполита ” заяви, че украинската страна не е предоставила никакви материали за следствие на полските следователи.

Изданието цитира Лукаш Лапчински, представител на полската прокуратура. Той декларира, че прокуратурата е получила мнението на специалистите, само че не разкрива наличието му. То е поверително. Лапчински не е бил открит за коментар, а прокуратурата към момента не е дала отговор на запитването, изпратено от Ройтерс, прецизира Българска телеграфна агенция.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР