Ракетата Falcon 9 с пилотирания космически кораб Crew Dragon изстреля

...
Ракетата Falcon 9 с пилотирания космически кораб Crew Dragon изстреля
Коментари Харесай

SpaceX изстреля към МКС кораб с туристи

Ракетата Falcon 9 с пилотирания галактически транспортен съд Crew Dragon изстреля към Международната галактическа станция (МКС) като част от комерсиалната стратегия Axiom, заяви SpaceX.

Корабът се командва от някогашния астронавт на НАСА и първата жена пълководец на МКС Пеги Уитсън, водачът е предприемачът Джон Шофнър, а членовете на екипажа са астронавтите от Саудитска Арабия Райян Барнави и Али ал-Карни. Астронавтите ще прекарат осем дни на МКС, през които ще работят дружно с непрекъснатия екипаж. Космическият транспортен съд беше изстрелян от стартовия комплекс 39B в галактическия център Кенеди в Кейп Канаверал, Флорида. Скачването с МКС е планувано за 22 май, към 16 ч. Това е към този момент вторият комерсиален полет до МКС по програмата на американската компания Axiom.

Първата комерсиална задача на комерсиалното стратегия Axiom-1 се организира през април 2022 година Трета задача Axiom (Ax-3) е планувана за края на 2023 година, в която четиричленен екипаж ще прекара две седмици на МКС. Цената на полета за всеки член на задачата Axiom-1 се прави оценка на 55 милиона $.  Полетите с галактически туристи по програмата Axiom Space по съглашение със SpaceX в бъдеще се планува да се правят два до три пъти годишно.  Приблизително осем минути след изстрелването първата степен на ракетата за многократна приложимост би трябвало да извърши следено кацане на площадката във въздушната база в Кейп Канаверал във Флорида.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР