Ракета на терористите от Хамас удари жилищна сграда в Тел

...
Ракета на терористите от Хамас удари жилищна сграда в Тел
Коментари Харесай

Терористите от „Хамас“ поразиха с ракета жилищна сграда в Тел Авив, има ранени

Ракета на терористите от " Хамас " удари жилищна постройка в Тел Авив в петък следобяд. Има ранени. Данните за броя им варират сред трима и четирима в израелските медии.

20-годишен мъж е бил по-сериозно ранен. Други двама са с леки пострадвания, осведоми The Times of Israel.

Ударът е бил предшестван от ракетен обстрел против градове в Централен Израел. Сграда в Холон - град южно от Тел Авив - също е била уцелена.

След първия удар по Тел Авив е имало втори ракетен обстрел - към южните и източните му региони. От него няма ранени, заяви израелската работа за незабавна помощMagen David Adom, само че няколко души са потърпевши, до момента в който са тичали към бомбоубежища.

" Канал 12 " оповестява, че две ракети са паднали в открити пространства покрай Ашдод, без да причинят вреди или да наранят някого.

Съобщава се също за ракета, попаднала на пешеходна пътека в парк в Тел Авив. Видеозаписът демонстрира вреди по тротоара и следи от обгаряне от удара.

В същото време представителят на египетската войска съобщи, че неидентифициран дрон се е разрушил сутринта покрай постройка на болница в град Таба на Червено море, покрай границата на Синайския полуостров с Израел,и е ранил шестима. Изявлението беше направено, откакто израелските военни обявиха, че в региона на Червено море е видяна " въздушна опасност ".

Египетската телевизия Al Qahera News TV излъчи онлайн фрагменти от гърмежа и, базирайки се на свои източници, заяви, че гърмежът е обвързван с продължаващите боеве сред Израел и терористите в Газа.

Таба е известен измежду туристите курортен град на Червено море. Той се намира тъкмо против израелския пристанищен град Ейлат, на повече от 350 км от Газа.

В същото време в Ивицата Газа влязоха още 10 камиона с храна, медикаменти и вода. Те бяха позволени през граничния пункт " Рафа " сред палестинския анклав и Египет, за което осведоми в. New York Times. Допускането бе следващото и стана на фона на съмнение от Организация на обединените нации, че Израел прави военни закононарушения с интервенцията си в отговор на клането от " Хамас " на над 1400 израелски цивилни на 7 октомври, нищо, че Израел поразява военни цели, а Хамас - израелски цивилни.

84 камиона с храна, медикаменти и вода са влезнали в анклава, откогато Израел разреши навлизането на филантропична помощ преди към седмица.

Основното искане на терористите обаче е за гориво. Те, дружно с Организация на обединените нации, до неотдавна твърдяха, че в среднощ против 27-и ще свърши горивото и че интервенции в лечебните заведения ще спрат, че стотици бебета ще умрат.

Днес няма информация за сходна злополука, а терористите продължиха да обстрелват Израел. По нищо не проличава горивото им да е свършило.

На фона на изказванията за злополука израелската войска сподели фотография с резервоари, които - твърди тя - съдържат най-малко половин милион литра гориво.

Терористите разполагат тунелите си под жилищни региони в Газа и заплашват, или по-точно употребяват като жив щит, цивилното население в града. Видео в тази връзка излъчи през днешния ден израелската разследваща работа Мосад.

За жив щит им служат и цивилни здания, в това число лечебни заведения и други

" Ние ще осъществим идващите стъпки. Това е война за нашия дом. Или ние, или те. Ние ще победим - съобщи в изказване през днешния ден министърът на защитата Йоав Галант. - 24 часа след началото на войната преминахме към въздушна офанзива с необикновена активност. Наш дълг е да спечелим тази война. Това е неписаният контракт сред страната и жителите. "

" Имаме 1400 цивилни и бойци, убити в борбата, а също и 224 отвлечени. Решен съм да положа всички старания, с цел да върна отвлечените на фамилиите им ", съобщи той.

Вчера бяха оповестени и данни за евакуациите. Около 125 хиляди поданици са били евакуирани от обитаеми места в Израел покрай зоните на бойните дейности - към Ивицата Газа и по границата с Ливан, заяви ръководителят на Националната работа за изключителни обстановки (НСЧС) бригаден военачалник Йорам Ларедо. Те са настанени за сметка на страната в хотели и стаи за посетители.

Също в четвъртък следобяд седем поданици на Маалот-Таршиха дойдоха в медицинския център Галилея в Нахария, откакто балконът им беше развален от дрон на ЦАХАЛ. Петима възрастни на възраст сред 34 и 66 година и две деца на възраст 5 и 11 г.са били леко ранени. Всичките седем получиха лекуване в незабавното поделение, а шестима бяха освободени. Един 66-годишен мъж е бил приет в болница в отделението по вътрешни заболявания.

Лидерът на Националното единение Бени Ганц съобщи в четвъртък, че Израел работи неуморно, с цел да извърши моралния си и народен дълг да върне вкъщи заложниците, държани в Газа. " Използваме всички средства, с които разполагаме ", сподели той.

Бившият министър на защитата съобщи, че Израел е изправен пред по-голямо предизвикателство от всеки път. Той сподели, че това е огромна борба, която изисква премерени решения, взети по виновен метод, с цел да се възнамерява и извърши нужното.

" Битката против терора в Газа ще продължи в границите на територията на Ивицата - навлизайки в дълбочина, на всички места и когато и да е, належащо за гарантиране на сигурността на общностите, които ще бъдат възобновени, и за възобновяване на района - сподели той. - Маневрата (на земята) ще бъде единствено един стадий от дълъг развой, който ще включва отбранителни, дипломатически и обществени аспекти, които ще лишават години. "

Вчера IDF заяви, че заложниците на " Хамас " са 224-има. Четирима бяха освободени. Терористите ги държат в тунели под Газа. Сред тях има бебета, дребни деца и доста възрастни хора. Те бяха отвлечени при непровокираното им нахлуване против Израел на 7 октомври.

На брифинг контраадмирал Даниел Хагари съобщи, че 309 военни са починали. Израелската полиция заяви, че досега са разпознати 808 тела на израелци, убити при офанзивата на " Хамас ".

Тази нощ силите на ЦАХАЛ направиха най-мащабното навлизане в Ивицата Газа от началото на войната. Те нападнаха военни цели на " Хамас " в северната част на анклава. Военните са подготвени да стартират сухопътната си интервенция сега, в който военното държавно управление им даде " зелена светлина ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР