Ръката на св. Юда тръгва на турне: Католическата църква обявява първото турне на реликвата в САЩ

...
За първи път ръката на св. Юда ще напусне Италия
Коментари Харесай

За първи път ръката на св. Юда ще напусне Италия и ще обиколи църкви, училища, затвори , и повече в Съединените щати от началото на този месец, католическо министерство за евангелизация обяви тази седмица.

Реликвата на един от 12-те апостоли на Исус, смятан за светец-покровител на безнадеждни или трудни каузи, е насрочена за първи път да спре в църквата Св. Йоан Канций в Чикаго на 9 септември и да бъде на турне до май 2024 г. Местните новини и организаторите на църквата казаха, че се очакват хиляди посетители по време на различни спирки по време на деветмесечното турне.

< p>В прессъобщение в понеделник Treasures of the Church каза, че обиколката „предлага уникална възможност както за поклонниците, така и за любопитните да изпитат връзка с една от най-почитаните фигури в християнската история“, съобщава католическата информационна агенция.

„Посещението на апостола е усилие на Католическата църква да даде утеха и надежда на всички, които се нуждаят от това“, каза отец Карлос Мартинс, директор на Министерството на съкровищата на църквата, пред водещата на „EWTN News Nightly“ Трейси Сабол в понеделник. „Посещението дава възможност на хората да изпитат интимност с някого, който живее на небето и гледа Бог лице в лице.“

„Ръката на Бог действа“: Вярно паство в манастира в Мисури, за да види непокътнати останки от ексхумирана монахиня

Според съобщението ръката на Свети Юда е била отстранена и поставена в дървен реликварий, след което издълбан във „формата на свещеническа ръка“ преди няколко века да даде благословия.

Къде ще бъде изложена реликвата на св. Юда?

Реликвата ще бъде гостувана в енории, училища и затвори в множество католически епархии, обхващащи повечето от държава, включително Илинойс, Минесота, Канзас, Мичиган, Ню Йорк, Тексас и Орегон, и Калифорния.

Графикът на турнето непрекъснато ще се разширява, според съобщението.

Какво са реликви в католицизма?

Реликвите, които обикновено се разделят на три класа, са физически обекти, които имат пряка връзка с католически светци или с Господ, според Съкровищата на Църквата, и вярващите казват, че „Бог действа чрез реликви, особено по отношение на изцеление.“

Тази статия първоначално се появи в USA TODAY: Реликва на Св. Юда ще обиколи католически църкви в САЩ за първи път извън Италия

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР