Ръждясали табели с имена на основни улици загрозяват Пловдив. Те

...
Ръждясали табели с имена на основни улици загрозяват Пловдив. Те
Коментари Харесай

Ръждясаха ни табелите

Ръждясали табели с имена на съществени улици загрозяват Пловдив. Те са окачени на стълбове  още през предишния век и на доста места са изцяло захабени, откри инспекцията на " Марица ". Ламарината  с надпис " Бул. Хр. Ботев "  на Сточна гара си смени цвета с ръждивокафяв.  На ул. " Иван Вазов ", която попада в обсега на архитектурно-историческата зона, все едно някой е напръскал със спрей името на бележития български създател.

Шофьорите, които пътуват по бул. " Цар Борис III Обединител " и не познават задоволително добре града, научават къде да завият на ул. " Капитан Райчо " от допотопната табела на кръстовището, оплетена в клоните на прилежащото дърво.  Надписът " Ул. " Копривщица " пък съвсем на цяло е заличен. Куриозното е, че стълбовете са боядисани и се поддържат в последните години, само че не и указателните табели. 

Похвално е, че през предходната година Община Пловдив предприе самодейност за нов тип табели с историческа информация за личностите, на чието име са кръстени улиците. Те са направени с текстове на български и британски език и през 2017 г. 300 табели от този тип бяха сложени най-вече по фасадите на здания на десетки улици.

В бюджета за 2018 година са планувани още 50 000 лв. за монтаж на нови табели, споделиха от Общинското дружество " Организация и надзор на превоза ". Но няма нито един лев за промяна на старите, които служат за информация на водачите.  От предприятието прецизираха, че имат предпочитание да обновят знаците и се надяват, че  през тази година ще бъдат отпуснати средства.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР