Раждането на бебе без лице потресе португалците. Под натиска на

...
Раждането на бебе без лице потресе португалците. Под натиска на
Коментари Харесай

Португалия се разтресе от скандали след раждането на бебе без лице

Раждането на бебе без лице потресе португалците. Под натиска на публичното мнение Португалският лекарски съюз краткотрайно в профил от служба гинеколог, обвинен в немарливост, тъй като не е разкрил малформациите при новороденото, съобщи Българска телеграфна агенция.

Срещу отстранения гинеколог към този момент е имало други 6 недоволства, най-старото от които датира от 2013 година Лекарският съюз стартира следствие, откакто въпросното раждане бе отразено от медиите. Съдебните органи също започнаха работа по случая, откакто родителите на детето заведоха дело против гинеколога.

„ Има индикации за недовиждане от страна на доктор Артур Карвальо, които е допустимо да доведат до дисциплинарни наказания”, разясниха от Португалския лекарски съюз. „ Тъй като случилото се накърнява репутацията на лекарите, отстраняването му от служба е належащо, с цел да се преценяват оплакванията”, показват още от там.

На 7 октомври родителите на бебето Родриго, което се ражда без нос и очи и на което липсва част от черепа, откриват малформациите му при появяването му на бял свят. Д-р Карвальо следял бременността на майката на Родриго в частна клиника в Сетубал, където направил трите наложителни ехографии, без да открие какъвто и да било проблем.

Гинекологът бил предизвестен за допустима особеност по време на ехографски обзор, за който настояли родителите, само че обяснил, че от време на време елементи от лицето остават невидими, когато бебето ги е притиснало към корема на майка си.

Малкият Родриго към момента е приет в болница в Сетубал.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР