Рафтинг сезонът в община Симитли ще бъде открит на 24

...
Рафтинг сезонът в община Симитли ще бъде открит на 24
Коментари Харесай

Откриват рафтинг сезона в Симитли на 24 март

Рафтинг сезонът в община Симитли ще бъде открит на 24 март тази година.Началото му ще бъде сложено с Балкански рафтинг фестивал,който ще се организира край река Струма при започване на Кресненското дефиле.

В община Симитли има четири рафтинг клуба и те дружно ще открият сезона до Кресненското дефиле. Следващите дни спускания няма да се вършат, защото реката е прекомерно пълноводна.
Мария Павлова: Очакваме гости от Гърция, Македония, Сърбия, Румъния. Те ще ни посетят за повторно. Балканският фестивал ще се организира в два дни, като ще има демонстрационни спускания, ще се покажат обръщания на лодки, спасявания в бърза вода, ще проведем образование сред клубовете в разнообразни практики за избавяне, ще обменим опит за разнообразни акции. Ще има и балкански ваучър.
Трасето е дълго 12 км., а спускането лишава два часа. Това е едно от най-хубавите места за рафтинг в България, като другите положителни места за този спорт са дефилетата на Искър и Арда, добави Мария Павлова.


Инструкторът Добромир Михайлов посочи, че най-важното в рафтинга е желанието, като не се изисква особена физическа подготовка. Той добави, че преди спускането се организира нужния инструктаж, а оборудването се раздава.
Добромир Михайлов: Тя включва неопрен, с цел да ни е топло във водата, обувки, жилетка, каска.
Спусканията край Симитли не престават до есента.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР