RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Помощни конвои, превозващи храна, достигнаха

...
RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Помощни конвои, превозващи храна, достигнаха
Коментари Харесай

Хранителната помощ достига до Северна Газа за първи път от седмици. Семействата на израелските заложници настояват за освобождаване

RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Помощни конвои, пренасящи храна, доближиха северна Газа тази седмица, споделиха израелски публични лица в сряда, първата огромна доставка от един месец до опустошената изолирана зона, където Организация на обединените нации предизвести за утежняване на глада измежду стотици хиляди палестинци на фона на офанзивата на Израел.

Нарастващата паника за глада в Газа подхрани интернационалните апели за преустановяване на огъня, до момента в който Съединени американски щати, Египет и Катар работят за обезпечи договорка сред Израел и Хамас за пауза в боевете и освобождението на някои от заложниците, хванати от Хамас при офанзивата на 7 октомври.

Посредниците се надяват да реализират съглашение преди свещения за мюсюлманите месец Рамазан стартира към 10 март. Но до момента Израел и Хамас остават надалеч един от различен обществено по своите претенции.

Увеличавайки натиска върху израелския министър председател Бенямин Нетаняху да реализира договорка, фамилиите на заложници в сряда започнаха четиридневен марш от Южен Израел до Йерусалим, с цел да изискат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР