Рафаел Надал започна с бърза победа участието си на Уимбълдън.

...
Рафаел Надал започна с бърза победа участието си на Уимбълдън.
Коментари Харесай

Надал преодоля с лекота първия кръг на "Уимбълдън"

Рафаел Надал стартира с бърза победа присъединяване си на " Уимбълдън ". Испанецът завоюва с 6:3, 6:3, 6:2 против Дуди Села.

Във втория кръг двукратният първенец в конкуренцията ще играе с спечелилия от мача сред Вашек Поспишил и Михаил Кукушкин.

Надал позволи по-малко непредизвикани неточности (18 против 24) и направи повече печеливши удари (30 против 18). Той беше постоянен на начален удар, като взе към 80% от точките при вкаран първи сервис.

В първите два сета носителят на 17 трофеи от Големия шлем беше безукорен. В тях испанецът игра устойчиво и не позволи нито една опция за пробив.

Надал завоюва първия сет след късен пробив за 5:3, който след това затвърди. Във втория той се наложи след пробиви в първия и последния гейм.

Села се подвигна и завоюва подаването на испанеца, с цел да поведе в третия сет. Надал отвърна бързи и след нови два пробива поведе с 3:1. Последва дълъг гейм, в който първенецът от 2008 и 2010 година трябваше да избавя три благоприятни условия за пробив. Испанецът се отбрани и продължи да държи развоя под надзор.

Той подпечата присъединяване си във втория кръг след нов нескончаем гейм, приключил с пробив.

 Надал преодоля с лекост първия кръг на
© Reuters

Всичко, което би трябвало да знаете за: Уимбълдън (503)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР